Nyhetsbrev maj 2015

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BOLMEN 1, ÅRSTA

Välkommen till föreningens digitala nyhetsbrev!

Detta nyhetsbrev planeras att publiceras ca 2 ggr/år, dvs. höst + vår. Vi kommer att ta upp aktuell status om vad som händer i föreningen samt projekt som styrelsen arbetar med för närvarande. Övrig information kommer som vanligt att publiceras löpande på hemsidan.

Fiber till alla lägenheter

Nu är fiberlösningen till föreningen äntligen på gång med Ownit som leverantör. Beräknat startdatum är september/oktober och beräknas vara klart runt den 1/12-2015 så det kan vara smart att säga upp sitt internetabonnemang hos ComHem tills dess eller åtminstone inte teckna några nya kontrakt med lång bindningstid. Föreningen står för installationskostnad till samtliga lägenheter. Du kommer sedan behöva ett abonemang som kommer ligga runt 100-150 kr/månad
Mer info kommer senare inkl gratis hjälp ifrån Ownit vid installationsdatumen.

ComHem kommer fortfarande fungera fram till Juni 2018.

När de börjar med att dra fiber i och mellan husen kommer de att behöva tillträde till lägenhet för att installera uttag och omvandlare. Mer information kommer efter uppstartsmötet i augusti/september.

---

Balkong och uteplatsbyggnationen

 

Nästa vecka ska de sista besiktningsåtgärderna i etapp 4 vara klara och nycklarna kunna lämnas tillbaka. Har du som bor i etapp 1-3 något som inte blivit åtgärdat hör av dig snarast till styrelsen på balkong@brfbolmen1.se

Alla bostadsrättsinnehavare som har byggt balkong eller uteplats kommer att få betala en avgift till en balkongfond för framtida underhåll och renovering. Avgiften kommer att dyka upp på era avgiftsavier fr.o.m. oktober och är 1& av prisbasbelopp (nu 44500 kr) vilket ger ca 38 kr/månad.

När entreprenaden nu är så gott som avslutad kommer vi til det lite tristare. I vissa lägenheter har man varit tvungna att dra om/flytta el och ComHem uttag, andra har beställt låsbara handtag eller annan elementlösning. I ett par fall har man också sluppit göra åtgärder som man debiterat för. 

Förhoppningen var att hinna lösa detta innan semestrar men då styrelsen inte fått hela underlaget kommer debitering ske i augusti. Information kommer i ett brev där ni ombeds betala in till samma konto som ni tidigare betalt till.

Trivselregler

Nu ligger nya trivselregler uppe på hemsidan som även innefattar uteplatserna

---

Belysning

 Angående förslaget med rörelsevakt för belysning i källargångar som antogs vid årsmötet fick styrelsen tipset att vi istället kan förlänga tiden som lamporna hålls tända. Vi kommer att testa detta så kom gärna med feedback. Mycket billigare och kanske bättre då rörelsevakterna har en tendens att inte märka av en om man står runt hörnet :)

Belysning kommer att monteras upp utanför tvättstugorna under sommaren.

Parken & Lekplatsen

En gunga för små barn är beställd och kommer att monteras under sommaren istället för en av de tre gungorna för större barn. Vi försöker också se vilket behov det finns för utökning av lekplatsen för barn i olika åldrar. Detta görs tillsammans med den totala översynen av vår park som en landskapsarkitekt håller på att sammanställa och kommer att presentera för oss i slutet av sommaren.

Facebookgrupp Brf Bolmen 1

En informell mötesplats för bostadsrättsinnehavare och hyresgäster i bostadsrättsföreningen Bolmen 1. Gå gärna med för att möta dina grannar på sociala medier.
Frågor, funderingar, kritik etc skickas till styrelsemailen info@brfbolmen1.se vill du däremot fråga grannen om råd är Facebook ett perfekt forum.
Generell information från styrelsen meddelas endast i ett fåtal fall på FB när det är information som styrelsen vill nå ut med snabbt. Vi flaggar också för uppdateringar på vår hemsida www.brfbolmen1.se där du finner information som rör det mesta runt vårt boende.

Varför inte använda facebookgruppen till att dra ihop ett gäng grannar till grillkväll på våra gemensamma grillar

Styrelsen önskar alla medlemmar och hyresgäster en fantastisk sommar med förhoppningsvis många soliga dagar.

ps. Finns en odlingslåda ledig mellan Möckelvägen 1 och Bolmensvägen 2. Någon intresserad?

---

Bostadsrättsföreningen Bolmen1

Kontakt: info@brfbolmen1.se
Org.nr: 769618-3008
Postadress: Brf Bolmen, c/o Wikén, Bolmensvägen 22, 120 50 Årsta
Hemsida: www.brfbolmen1.se