Nyhetsbrev juli 2018

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BOLMEN 1, ÅRSTA

Juli 2018

Hej alla boende.

Hoppas ni har det bra i det fantastiska sommarvädret, nedan kommer några aktuella punkter som händer i vår förening.

 

Motioner från senaste stämman:

Tvättstugor
Vi har gått igenom och inventerat samtliga tvättstugor och åtgärdat de tvättvagnar som har varit dåliga. Vad gäller ommålning av tvättstugorna har det beslutats att det inte kommer göras i dagsläget. Anledningen till detta är att de inte är i så dåligt skick och att det är en ganska stor kostnad.

Matavfallssortering
Det har undersökts kring uppsamling av matavfall och soprummen på både Möckelvägen 5 och 17 har förberetts för behållare. Vi får kärl levererade och det kommer igång 1:a september. Innan dess kommer ytterligare information och startpaket för samtliga hushåll delas ut. 

Grillning

Det varma och soliga vädret här medfört en extrem torka, det gör att det nu råder totalt eldningsförbud, även på vår tomt och med alla sorters grillar. 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/totalt-eldningsforbud-i-stockholms-lan

 

Avgift till underhållsfond - Balkong/uteplats

Föreningen kommer att börja ta ut avgiften till underhållsfond för de som har balkonger/uteplatser. (finns inskrivet i stadgarna under paragraf 5.) Anledningen till att det krävs en separat avgift och underhållsfond är för att det inte ska drabba de boende som inte har balkong/uteplats. Avgiften kommer inte tas ut retroaktivt, utan börjar tas ut i samband med att nästa omgång avier kommer från Agenta.

Mer information om detta kommer i augusti.

 

Hundskyltar

Det har inkommit klagomål på hundavföring i våran park. Styrelsen har därför tagit beslut att sätta upp skyltar om förbud att rasta hundar. Det är självklart fortfarande tillåtet att ha hund i parken, dock inte tillåtet att rasta hundarna. Vi tror att de boende i föreningen värnar om vår fina gård och att problemen antagligen beror på förbipasserande.

 

Kommunikation

Kommunikationen från styrelsen har kommit från lite olika håll. För att förtydliga hur det ligger till så gäller som tidigare att facebookgruppen ses som ett sätt att kommunicera med sina grannar och är inte en väg som styrelsen använder för att svara på frågor. Vi kan dock lägga ut blänkare med information för att förbättra spridningen. Har man frågor till styrelsen är man varmt välkommen att höra av sig med ett mail på info@brfbolmen1.se

 

Fortsatt styrelsepresentation

Alexandre:

Hej hej! Alexandre Moser heter jag och är 33 år gammal. Kommer ursprungligen från Frankrike men har bott i Schweiz i nästan tio år. Jag flyttade till Sverige för drygt två år sedan och jobbar som arkitekt på ett litet kontor i stan. Annars tycker jag om keramik och är lite av en växtfantast. Jag bor på Möckelvägen med min sambo Gastón och vår katt, Olaf, som några av er kanske redan sett mysa i solen på balkongen!

---

MVH

Styrelsen BRF Bolmen 1

Leo, Heinz, Sven, Alexandre, Gastón och Mona

---

Bostadsrättsföreningen Bolmen 1

Kontakt: info@brfbolmen1.se
Org.nr: 769618-3008
Postadress: Brf Bolmen, c/o Lingvide, Bolmensvägen 6, 120 50 Årsta
Hemsida: www.brfbolmen1.se