Nyhetsbrev januari 2021 

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BOLMEN 1, ÅRSTA

Januari 2021

Hej alla i BRF Bolmen 1! Här kommer aktuell info från styrelsen. 

Styrelsen önskar alla en god fortsättning! Vi vill uppmuntra till att regelbundet besöka föreningens hemsida http://brfbolmen1.se för att ta del av uppdateringar och nyhetsbrev. Även i Facebook-gruppen Brf Bolmen 1 publiceras detta. Du kan också prenumerera på nyhetsbrevet, vilket görs på hemsidans startsida. 

Nyheter

Utökad källsortering 
Föreningen har från och med 2021 utökat källsorteringen i sophusen till att även inkludera plast och metall. Ett av kärlen som tidigare var för papper, är nu plast. Var uppmärksam på vilket det är i just ditt sophus. Tömning av papper kommer även ske mer regelbundet till följd av detta.  

Detta innebär att i varje sophus finns nu möjlighet att återvinna: papper, plast, glas och metall, samt att det finns mindre behållare för ljuskällor etc. Läs gärna på lapparna om vad som får och inte får sorteras i vilket kärl.  

Vik gärna ihop stora kartonger mm. så får det plats med mer i kärlen. Om kärlen för de olika källsorteringarna är fulla ber vi er även att inte ställa sopor bredvid kärlen – vänta istället med att kasta soporna tills kärlen har blivit tömda eller gå till källsorteringen vid Vättersparken. 

Påminnelse att det INTE är tillåtet att lämna sina grovsopor i sophusen, på gården, i källarna eller i andra allmänna utrymmen. Det blir stora kostnader för bortforsling och det belastar i längden föreningens ekonomi och möjligheter att förbättra vår gemensamma boendesituation.  

Ny portal för ekonomisk förvaltning 
Vid årsskiftet lanserade vår ekonomiska förvaltare Simpleko (tidigare RB Ekonomi) en ny digital plattform. Här kan ni se era avier, ändra aviseringsmetod och se information om er lägenhet, lokaler, och parkeringar. Inlogg görs med bank-id här: https://portal.simpleko.se/kundportal/login 

OBS! Dubbelkolla gärna att ni fått avier för januari och februari. Det kan finns problem med avvikelser från hur ni vanligen får era avier. Gå in på portalen för att se er status. Vid problem eller frågor, lägg ett ärende till Simpleko i portalen eller mejla info@simpleko.se eller kontakta dem på tel. 018-66 01 60.

Påminnelse om nyckelbrickor 
Nyckelbrickor som inte använts för inpassering under ett år inaktiveras. Om man vet att inte alla nyckelbrickor i hushållet används regelbundet eller att olika brickor används vid tvättstugebokning är ett tips att då och då blippa nyckelbrickan i porten. Vid inaktivering måste nyckelbrickorna återaktiveras, detta görs via mail till styrelsen. 

Årsstämman 2021 
Styrelsen har börjat fundera på formen för hur årsstämman kan genomföras med hänsyn till pandemiläget. Om man har tankar kring detta kan man höra av sig till ordförande Andreas, andreas@brfbolmen1.se.   

Inför årsstämman behövs personer till valberedningen. Valberedningen förbereder sig vanligen genom att fråga föreningens medlemmar om vilka som är intresserade av att åta sig ett styrelseuppdrag. Valberedningen arbetar sedan utifrån dessa kandidater och sätter samman en styrelse bestående av de namn de tror kan arbeta väl ihop och kan bidra med sina kunskaper. Det är inget tidskrävande uppdrag. Hör gärna av dig till styrelsen för mer information, info@brfbolmen1.se.   

Man kan också redan nu börja fundera på motioner till årsstämman om man har förslag på förändring.  

Mer information om årsstämman kommer framöver. 

---

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen BRF Bolmen 1

Andreas, Heinz, Sven, Sophie, Christoffer, David, och Rasmus

Bostadsrättsföreningen Bolmen 1

Kontakt: info@brfbolmen1.se
Org.nr: 769618-3008
Postadress: Styrelsen Brf Bolmen1, Bolmensvägen 10, 120 50 Årsta
Hemsida: www.brfbolmen1.se