Nyhetsbrev augusti 2021 

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BOLMEN 1, ÅRSTA

Hej alla i BRF Bolmen 1! Här kommer aktuell info från styrelsen. 

Gårdsdag 19 september 

Söndagen den 19:e september bjuder vi in till gårdsdag! Samling kl. 10 vid grillplatsen mellan Möckelvägen 11 och Bolmensvägen 10, så hjälps vi tillsammans åt med vår fina trädgård och gemensamma utrymmen. Vi mottar gärna förslag på saker att ta tag i från er boende. Givetvis följer vi Folkhälsomyndighetens riktlinjer och håller avstånd.  

Containrar kommer även finnas på plats under helgen på både Möckelvägen och Bolmensvägen, inklusive kärl för elavfall. Kod kommer att skrivas upp i trapphusen när containrarna är på plats.  

På eftermiddagen bjuder föreningen på korv med bröd! 

Balkonggrupp 

Vid årsmötet tillsattes en balkonggrupp som ska utreda intresset inom föreningen för balkong och uteplats för de som ännu inte har byggt det. Just nu är det bara en person i balkonggruppen och det krävs gemensam kraft och minst tre personer i gruppen för att det ska bli något av detta.  

För att undvika onödiga utgifter så som att anlita externa, krävs engagemang av de som vill bygga. I första stadiet ska intresse anmälas till Daniel Norgren-Jensen på 0761637325 eller danielnorgrenjensen@hotmail.com.  

Nyheter i korthet 

• Från och med nu kommer nya blippar till portarna att kosta 100kr/blipp. Beställning görs som tidigare till info-mejlen och kostnad kommer på avin från Simpleko 

• Protokollet från årsstämman finns på vanlig plats på hemsidan och går att se här. 
 

• Om du som medlem behöver ett utdrag ut lägenhetsförteckningen eller liknande, är det bästa sättet att själv logga in i Portalen (Simpleko). Där lägger du ett ärende till Simpleko med beställningen, och du får utdraget direkt till dig som svar i ärendet.  

Att tänka på

• Man behöver inte vara med i styrelsen för att engagera sig i föreningen! Har du ett eget initiativ eller sitter på en kompetens föreningen skulle ha nytta av? Hör av dig till info@brfbolmen.se.   

•  Vi önskar att om ni använder tändvätska för att tända grillarna i trädgården, då använda en rimlig mängd tändvätska för att minimera störning hos grannarna med balkonger och uteplatser i närheten alternativt att använda andra sätt att tända grillen.  

• Nyckelbrickor som inte använts för inpassering under ett år inaktiveras. Om man vet att inte alla nyckelbrickor i hushållet används regelbundet eller att olika brickor används vid tvättstugebokning är ett tips att då och då blippa nyckelbrickan i porten. Vid inaktivering måste nyckelbrickorna återaktiveras, detta görs via mail till styrelsen.  

•  Kom ihåg att man som boende själv bör anmäla fel som uppstår kring våra allmänna utrymmen/fastigheter, tex. om låset till soprummet gått sönder. Det gör att problemet snabbare kan åtgärdas. Information och kontakt till fastighetsförvaltaren Driftia finns här: http://brfbolmen1.se/?page_id=1220  

 ---

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen BRF Bolmen 1

Andreas, Sven, Sophie, Christoffer, David, Rasmus och Daniel

Bostadsrättsföreningen Bolmen 1

Kontakt: info@brfbolmen1.se
Org.nr: 769618-3008
Postadress: Styrelsen Brf Bolmen1, Bolmensvägen 10, 120 50 Årsta
Hemsida: www.brfbolmen1.se