Värme

Under hösten och vintern brukar frågorna om värmen vara flera just för att alla upplever värme på olika sätt. En del fryser, en del tycker det är för varmt
Det väsentliga är att rumstemperaturen följer den inställda värmekurvan. Vi i styrelsen har som rekommenderad rumstemperatur mellan 20 – 21 °C detta för ett gott inomhusklimat samt ett minskat koldioxidutsläpp. 

 
Med hjälp av en termostat ska elementet reglera värmen i rummet. När temperaturen i rummet är över inställd temperatur slår termostaten av det varma vattnet och elementet svalnar.

Det är alltså inte säkert att ditt element alltid är varmt.
Värmen i fastigheten stängs aldrig av utan regleras efter utetemperaturen, ju kallare det är utomhus desto varmare vatten kommer att cirkulera i ditt element.  


TIPS FÖR ETT BRA INOMHUSKLIMAT.
 

  • Täck inte för element med möbler, elementskydd eller tjocka gardiner eftersom det förhindrar att värmen sprids i rummet. 
  • Täck inte för termostaten eftersom då känner termostaten en högre temperatur än det är i rummet och varmvattnet i elementet stängs av för tidigt. 
  • Se till att inte fönster står öppna under en längre tid. Vädra istället ordentligt en kort stund.

Om vi skulle göra alla lägenheter en (1) grad varmare ökar den totala värmekostnaden med ca fem (5) procent.  

OBS ! Mät först temperaturen själv i lägenheten innan ni felanmäler värmen. För att mäta en korrekt temperatur i ditt rum ska du placera en bra termometer  1,5 meter upp minst en meter från vägg. 
Skulle det vara så att temperaturen understiger 20 grader och ni har följt råden ovan så ska ni kontakta driftia i första hand för en kontroll av erat inomhusklimat.